HTML

István király országa?

Egy blog arról, vajon mennyire hasonlít az ország arra, amit egyes politikai erők sugalmaznak, hogy István király eszméit képviselik. Aktuálpolitikával fűszerezve!

Friss topikok

  • The Ghost Wolf O1G: @newtehen (egyszerű mint a faék - de működik): Igen, de ha latin, akkor az írásmódja is latinos "f... (2014.04.17. 15:19) Megérdemeljük!
  • Kovács István1: Psalmus Hungaricus Reloaded (a békemenet által ihletve...) youtu.be/bMynbAzUYcM (2014.03.30. 22:10) Belső ellenség!

De, most már tényleg!

LordArtist 2014.03.18. 15:39

Ennek a blognak nincs világmegváltó feladata.
Ennek a blognak egyetlen célja van, mégpedig annyi, hogy véleményt alkossak arról a környezetről, arról a társadalomról, ahol élek, amit Magyarországnak hívnak.

Van bennem elkeseredés, ha végignézek ezen az országon. Elhatalmasodó nagyzási hóbort, vicsorgó, acsargó "oldalak" egymással szemben, közben egyetértésről, szabadságról, hovatovább testvériségről, "nemzeti együttműködésről" beszélnek.

Hol van az elfogadás abban az országban, ahol bizonyos klientúrák, mai divatos szóval "oligarchák" jutnak állami megrendeléshez?
Hol van a békesség, az elfogadás ott, ahol egy ellenzéki tüntetésen az aktuálisan regnáló miniszterelnök életnagyságú hungarocell szobrát cafatokra tépik emberbőrbe bújt vérszomjas vadállatok, akik magukat "demokratikus ellenzéknek" nevezik?
Hol van a szabadság ott, ahol egy, a törvényhozásban jelenlévő párt a zsidók összeírását szorgalmazza, ahol ugyanezen politikai formációban a zsidó származás kizárást jelent?
Hol vannak a demokratikus értékek, amikor az országot hatalmas többséggel irányító erő pökhendi, lekezelő és kirekesztő stílussal kizárólag azokat fogadja el a nemzet tagjainak, akik egyetértenek, bólogatnak, adott esetben menetelnek?
Hol van a kiegyensúlyozott társadalom ott, ahol egy kormányváltást zászlajára tűző tömörülés, a még meg sem szerzett koncon vitatkozik, egymást fenyegeti?
Hogy lehet hiteles egy ország, ahol a politikai elit képtelen hitelesen, demokratikusan képviselni nézeteiket, választóikat?

Egységes nemzet? Ezt mondta Orbán Viktor március 15-én. "A legegységesebb ország Európában!"
Szerintem nincs jelenleg a világon még egy olyan ország, amelynek polgárai ennyire széthúznának, ezzel téve a legsebezhetőbbé.

El kell felejteni, hogy Magyarország ellensége az Európai Unió, az IMF, a "nyugat", az oroszok, vagy bárki más! Magyarország legnagyobb ellensége bizony saját maga! A kormánya, az ellenzéke, a vezetői, a polgárai, gazdagok, szegények, mindenki, aki nem hajlandó leülni a másikkal tárgyalni, egyeztetni, vitatkozni!

"Két dolgot nem bocsát meg a történelem: a gyengeséget, és a gyávaságot!"
Szintén Orbán Viktor mondta, szintén március 15-én. Akármennyire másként gondolta is ezeket a szavakat, tökéletesen igaza volt. A baj az, hogy Magyarország jelenleg mindkettőt magáénak tudhatja! Gyenge, mert önmaga helyett mindenki másra mutogat, képtelenek vagyunk szembenézni a múlttal, hogy a jelenben közösen dolgozhassunk egy tisztább, élhetőbb jövőért. Gyáva, mert a szószólók nem mernek leülni egymással, mert félnek a vereségtől. A demokrácia egy fontos alappillére a kompromisszum. Mint egy jó házasságban. Itt is együtt kell élnünk olyanokkal, akik más házból, más családból, más nevelésből érkeztek, de ideszülettünk, tehát együtt kell élnünk, boldogulnunk, alkotni, teremteni, gyarapodni!

Mit tűzhetnék még a végére?
Legyen béke, szabadság és egyetértés Magyarországon!

De most már tényleg!

Címkék: Orbán Viktor Magyarország Politika Demokrácia Nemzet Március 15. Ellenzék Béke-szabadság-egyetértés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://istvanorszaga.blog.hu/api/trackback/id/tr725867793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása